12/2/15

Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι





Πολύ καλή σας Τσικνοπέμπτη!
Σας εύχομαι να περάσετε σούπερ σήμερα, να βγείτε, να διασκεδάσετε κ να χαρείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους! Είτε αποφασίσετε να ξεπορτίσετε είτε να γιορτάσετε στο σπίτι, κάψτε το πελεκούδι!
Εύκολο γλυκάκι σας έχω και γώ μια πορτοκαλόπιτα διαφορετική με κανταίφι.
Ακολουθήστε τα βήματα και καλή σας απόλαυση!

Υλικά (για ενα μέτριο ταψί)

1 πακέτο κανταίφι ξεπαγωμένο στο κουτί του
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα απο μισό λεμόνι
φλούδα απο μισό πορτοκάλι

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το κανταίφι απο το πακέτο του και το ανοίγουμε με τα χέρια μας, το ξεμαλλιάζουμε.
Το σκεπάζουμε με υγρό πανί να μην μας στεγνώσει.

Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, το ξύσμα, την ζάχαρη, το baking powder και την βανίλια.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και προσθέτουμε χαλαρό το κανταίφι σε 2-3 στρώσεις.
Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίσει να παίρνει καλό χρώμα.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε, βγάζουμε το γλυκό και σπάμε το κανταίφι να ανακαταυτεί καλά το ψημένο κανταίφι με το λευκό μέρος μέσα και το ξαναβάζουμε να ροδίσει για άλλα 5-10 λεπτά.

 Το βγάζουμε και  περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και των αυγών. Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει.



Καλή Επιτυχία!

Λογάκια
Αν θέλουμε ετοιμάζουμε ενα απλό γκανάς σοκολάτας λιωνοντας ίσα μέρη σοκολάτας και κρέμα γάλακτος μαζί. Βάζουμε το γκανάς σε ενα σακουλάκι, κόβουμε την γωνία του και το χρησιμοποιούμε σαν κορνέ.

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Πολύ ωραία ιδέα της πορτοκαλόπιτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραια ιδεα... τρελαινομαι για φυλλο καταιφιου και φυσικά πορτοκαλόπιτα!
    Καλή Τσικνοπέμπτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πορτοκαλόπιτα με το φύλλο κρούστας την κάνω πολλές φορές τον χρονο, το καό είναι ότι κάποιες φορές μου μένει το φύλο στο κεντρο άψητο. Θα δοκιμάσω και με καταίφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία παραλλαγή, έχει πολύ ωραία εικόνα, πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρη πάνω που ψάχνω για μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα!!
    Θα δοκιμαστεί άμεσα πρέπει να ξεφύγω από τα κέικ.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ιδέα η πορτοκαλόπιτα με το κανταίφι! Πρέπει να γίνεται πιο τραγανό έτσι.
    Και η σοκολάτα του πάει νομίζω.
    Καλό Π/Σ/Κ Έρη, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, πολύ ωραία πρόταση Έρη.
    Σκεφτόμουν πορτοκαλόπιτα και μπακλαβά αμυγδάλου για μια επερχόμενη οικογενειακή γιορτή, και μου έδωσες πολύ καλή "πάσα" με το καταϊφι.

    Καλό ΣΚ και καλή Αποκριά να έχετε κι' εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ωραια ιδεα!!! πολυ ωραια η πορτοκαλοπιτ ακκαι με το καταιφι θα ειναι πιο εντυπωσιακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σούπερ συνταγή Έρη μου!
    Μου αρέσει πολύ η προσθήκη γιαουρτιού, το σιρόπι πρέπει να δίνει το πιο απίθανο άρωμα και το συγκεκριμένο φύλλο κάνει την πορτοκαλόπιτα σου φοβερά λαχταριστή!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Έρη! Σήμερα εκτός από την πορτοκαλόπιτα έμαθα να φτιάχνω και γκανάς σοκολάτας :)
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου θυμίζει λίγο μια λιβανέζικη συνταγή, μόνο που η δικιά σου έχει σοκολάτα και είναι πιο ελαφριά! Πάλι με εντυπωσίασες με την εκδοχή σου! Γλυκιά βδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ καλή και διαφορετική συνταγή για πορτοκαλόπιτα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aυτή η πορτοκαλόπιτα με το καταϊφι μου αρέσει πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη Ερη μου.

    Ωραία ιδεα :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάρα πολύ ωραία με κανταιφακι!
    Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...