Έυκολη Τάρτα με Σπανάκι και Μπέικον



Υλικά

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1 μάτσο σπανάκι (περίπου 300 γρ φύλλα)
5 φέτες μπέικον
Λίγο ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
300 γρ φέτα τριμμένη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο χοντρό ή σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και το βάζουμε να βράσει. Πλένουμε το σπανάκι μας (θέλουμε μονο τα φύλλα). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε ρίχνοντας άφθονο κρύο νερό. Κρατάμε στην άκρη.
Σε ενα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να γίνει τραγανό. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
Λαδώνουμε ενα ταψάκι και στρώνουμε την σφολιάτα μας. Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε μόνη της για 10 - 12 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε την φέτα, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι. Στίβουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε επίσης. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. 
Ρίχνουμε το περιεχόμενο πάνω στην σφολιάτα και επιστρέφουμε το ταψάκι στον φούρνο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.



 Καλή Όρεξη!
*******************************************
Οπως σας είπα την Δευτέρα, εδώ έχουμε το Halloween το οποίο κορυφώνεται σήμερα. Είχα πολύ τρέξιμο αυτές τις μέρες και γι αυτο δεν έχω προλάβει να σας επισκεφθώ και να σας αφήσω σχόλια αν και περνάω και βλέπω τις συνταγές. απλά δεν προλαβαίνω να σχολιάσω. Σήμερα όμως τελειώνει αυτη η ιστορία οπότε απο αύριο θα γυρίσω στην καθημερινή μου ρουτίνα. Προς το παρόν έχω να φτιάξω περι τα 150 cupcakes για την γιορτή της πολυκατοικίας και να τα διακοσμήσω  κατάλληλα, καταλαβαίνετε τώρα... 
Σήμερα λοιπόν σας έχω μια πολύ απλή τάρτα με σπανάκι και μπέικον η οποία γίνεται στο πι και φι λόγω της χρήσης σφολιάτας και με υλικά που όλοι πάνω κάτω έχουμε στο ψυγείο μας.