Βελουτέ Μανιταρόσουπα με Εστραγκόν


Τι κάνετε? Τρέχετε να προλάβετε τις τελευταίες υποχρεώσεις πριν τα Χριστούγεννα? Κ μεις! Αν και να σας πω την αλήθεια εγώ το περισσότερο τρέξιμο θα το έχω την επόμενη εβδομάδα αφού εορταστικό τραπέζι στο σπίτι μας θα έχω την Πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστουγεννα.. Το Σάββατο θα φύγουμε για τον Νιαγάρα όπου και θα περάσουμε τα Χριστουγεννα μαζί με υπέροχους φίλους!
Μην ξεχάσετε σημερα το βράδυ τελειώνει το χρονικό περιθώριο του διαγωνισμού για τα βιβλία, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι νικητές! 
Σημερα σας έχω άλλη μια σουπίτσα για πρώτο, μανιταρόσουπα αγαπημένη με αυτο το υπέροχο εστραγκόν που της πάει τόσο πολύ!


Υλικά


2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο (το τρυφερό μέρος)
500 γρ απο διάφορα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια (χρησιμοποίησα Σιτάκε, Πλευρώτους και τα απλά τα άσπρα)
1 πατάτα χοντροκομμένη
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα 
Τον χυμό απο 1/2 λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού εστραγκόν αποξηραμένο


Διαδικασία


Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο σε κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι και λιώσει το βουτυρο προσθέτουμε το κρεμμύδι με το πράσο και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε την πατάτα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 
Μετά το πέρας του χρόνου αλέθουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με μπλέντερ χειρός (ή περνάμε την σουπα απο το μούλτι)  προσθέτουμε την κρέμα, το εστραγκον και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.


Καλή Όρεξη!