Η τυροκαυτερή της Σμαρώς





Η μαμά μου κάνει την πιο νόστιμη τυροκαυτερή του κόσμου! Αλήθεια σας λέω!
Θυμάμαι πολύ έντονα πως οταν ήμουν μικρή σε όλα μας τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια ένα πιάτο ηταν αυτο που δεν είχες καμία απορία για το ποιος το έφτιαξε.. Ηταν η τυροκαυτερή της Σμαρώς.
Η τυροκαυτερή της μαμάς μου (στην Ξάνθη την λέμε απλά τυροσαλάτα) έχει 4 υλικά. Μα είναι τόσο νόστιμη!! Καλής ποιότητας μαλακή φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καυτερή πράσινη πιπεριά και καλό ξύδι απο κοκκινο κρασί. Το 5ο υλικό είναι το αλάτι το οποίο ίσως και να μην χρειαστεί. Σας ενημερώνω ότι αυτο το πιάτο κατενθουσίασε τους  καλεσμένους μου!

Υλικά (450 γρ τυροκαυτερή)

1 καυτερή πράσινη πιπεριά
300 γρ μαλακή φέτα
1 -2 κουταλιές της σούπας ξύδι απο κοκκινο κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 220βαθμούς και βάζουμε την πιπεριά σε ενα λαδωμένο σκέυος, ελαφρώς τρυπημένη σε διάφορα σημεία. Φουρνίζουμε εωσοτου μαυρίσει η επάνω της πλευρά και την γυρίζουμε. Περιμένουμε να μαυρίσει και η απο πάνω πλευρά. Μπορουμε επίσης να την βάλουμε στο γκριλ για να την μαυρισουμε, η να την τυλίξουμε στο αλουμινόχαρτο και να την κάψουμε καλά πάνω στο μάτι. Οταν μαυριζει την ξεφλουδίσουμε (αφαιρούμε την μαύρη φλούδα)  και την τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Αφού αφαιρέσουμε τα σποράκια, την λιανίζουμε με πιρούνι όσο μπορουμε περισσότερο και συνεχίζουμε προσθέτωντας λίγο λίγο την φέτα θρυμματισμένη. δουλεύουμε όλο το μείγμα μαζί και προσθέτουμε το ξύδι. Προσθέτουμε και πάλι ελαιόλαδο, φέτα και δοκιμάζουμε να δουμε πως πάει η γεύση και έχουμε έτοιμη την τυροσαλάτα μας.
Εναλλακτικά μπορουμε να βάλουμε στο μούλτι τα υλικά με την σειρά που σας είπα, προσθέτωντας το λάδι λίγο λίγο και δοκιμάζοντας μέχρι να έχουμε το καλό αποτέλεσμα ( Εδώ να σας προειδοποιήσω ότι με το πηρούνι η τυροσαλάτα γίνεται πιο νόστιμη και όχι τόσο αλοιφή όσο θα γίνει στο μούλτι). Μπορουμε να βάλουμε και λίγο μαυρο πιπεράκι αν θέλουμε.
Εγώ έβαλα την τυροσαλάτα σε μια μεγάλη γλυκιά πιπεριά όπου έκοψα στα δυο, στολισα με λίγες φέτες ντομάτας και έψησα σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά. 


Καλή Όρεξη!