Ψαρονέφρι γεμιστό με ανθότυρο και σπανάκι plus Σαλάτα Κινόα Greek Style




Εμφανίσημο και πολύ εύκολο πιάτο, σουπερ θρεπτικό και νόστιμο.

Υλικά ( 2 άτομα)

1 ψαρονέφρι μέτριο ανοιγμένο σε φιλέτα για γέμισμα
1/2 κούπα σπανάκι κατεψυγμένο και καλά στραγγισμένο
1/2 κούπα ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ή άνηθο

Για την Σαλάτα

1 φλιτζάνι κινόα
1 ντομάτα φρέσκια χωρίς τους σπόρους κομμένη σε μικρά κομματάκια (καρέ)
1/2 κούπα αγγούρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κουταλάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το ανθότυρο με το σπανάκι και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Μπορείτε να ζητήσετε απο τον χασάπη σας να σας ανοιξει τα ψαρονέφρια έτσι ωστε να τα γεμίσετε. Αν τα ανοίξετε μόνοι σας (ειναι πολύ εύκολο) ακολουθείστε τις οδηγίες στην συνταγή " Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα, πιπεριά και φέτα" που φτιάξαμε τον προηγούμενο μήνα (δείτε την φωτο).



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Γεμίζουμε τα ψαρονέφρια, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα ροδίζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα μεταφέρουμε στον φούρνο και τα ψηνουμε για 20 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφηνουμε στην άκρη να "ξεκουραστούν" σκεπασμένα, πριν τα κόψουμε.

Για την σαλάτα


Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και οταν έρθει σε βρασμό αλατίζουμε και ρίχνουμε το κινόα αφου το έχουμε μουλιάσει για 5 λεπτά σε νερό. Σε 15 λεπτά σουρώνουμε και αφηνουμε στην άκρη.
Ανακατευουμε το κινόα με την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά, την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ρίγανη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα φιλέτα σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε με την σαλάτα.


Καλή σας Όρεξη!