Καλοκαιρινό κοτόπουλο με κολοκυθάκια και ντοματίνια


Ενα σουπερ καλοκαιρινό, ρουστίκ, ελαφρύ αλλά χορταστικό φαγάκι απο την φίλη μου Βένι!

Υλικά

1 κιλο κοτοπουλο σε κομματια (χρησιμοποιώ φιλέτο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
1 κρεμμυδι μεγαλο ψιλλοκομενο
1 σκελίδα  σκορδο λιωμένο

2 πιπεριες (πράσινες ή κέρατο)  κομμενες φετακια
10 ντοματινια(αν θέλετε ξεφλουδισμενα)
1 κλωναρακι θυμαρι + 1 κλωναρακι δεντρολιβανο
1 κιλο κολοκυθακια χοντροκομμενα
1 λεμονι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Aλατι, πιπερι, ελαιολαδο


Διαδικασία


Τοποθετουμε  μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο, πασπαλισμένο με αλάτι κ πιπέρι. Το αφηνουμε να πάρει καλό χρώμα και απο τις δυο πλευρές (δεν το πειράζουμε όσο ψήνεται, θα ξεκολλήσει εύκολα όταν είναι έτοιμο να το γυρίσουμε, περίπου 5 λεπτά απο την μια πλευρά και 3 απο την άλλη). Αφαιρουμε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμυδι, το φέρνουμε κανα δυο βόλτες να μαλακώσει  και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. σβήνουμε με 1 ποτηράκι του κρασιού νερο και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας να απελευθερώσουμε τις νοστιμιές απο τον πάτο.
  Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια κοτοπουλου, ριχνουμε τα ντοματινια ολοκληρα και προσθετουμε τις πιπεριες, το θυμαρι και το δεντρολιβανο. Σιγοβραζουμε για 10 λεπτά.
Μετα το 10λεπτο προσθετουμε τα κολοκυθακια κοντροκομμενα και ριχνουμε και λιγο νερακι να συμπληρωσουμε τα υγρα για να βρασουνε τα κολοκυθακια μας (λιγο να μην εχει πολυ ζουμι,σε ολο το μαγειρεμα θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερο απο 1 νεροποτηρο). Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό και αφηνουμε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανα 3λεπτο.
Οταν εχουν μαλακωσει τα κολοκυθακια και εχει γινει το κοτοπουλο κανουμε ενα μειγμα απο μουσταρδα με τον χυμο απο 1 λεμονι και λιγο ελαιολαδο και περιχυνουμε το φαγητο μας. Πασπαλιζουμε με θυμαρι και δεντρολιβανο (λιγο για την διακόσμηση και το άρωμα) και σερβιρουμε!





Καλή σας Όρεξη!


Λογάκια

Μπορείτε να ζεματίσετε ελαφρώς τα ντοματάκια πριν τα μαγειρέψετε για να βγάλετε το φλούδι τους. Τα χαράζετε στην βάση και τα ζεματάτε σε νερό που κοχλάζει για ενα λεπτό. Τα βγάζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα χρησιμοποιείτε κανονικά στην συνταγή. 
Γενικά διαλέξτε μικρά κολοκυθάκια. οσο πιο μικρά τόσο πιο καλά. Τα μεγάλα κολοκυθάκια θέλουν οπωσδήποτε ξεπίκρισμα.