Ψητός σολομός με λεμονάτη σάλτσα λαχανικών

Στην παρακάτω συνταγή όλη η δουλειά και νοστιμιά κρύβεται στην σάλτσα.. Εντάξει βοηθάει και το ψάρι.. :)





Υλικά


4 ατομικές φέτες σολομο φιλέτο
1/2 ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 καροτο σε φέτες
1 πατάτα σε κυβους
1/2 κορμος σέλερυ σε φέτες.
1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμενο
1 λεμόνι τον χυμό του
4 κουταλιες της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο ανηθο
Αλάτι, Πιπέρι


Διαδικασία


Ζεσταινουμε στον βραστηρα 2 κούπες νερό.
Σοταρουμε σε 2 κουταλιες ελαιόλαδο τα λαχανικά μας εκτος απο το σπανάκι και τον ανηθο,  για 5 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατιζουμε και σβηνουμε με το ζεστό νερό. Βάζουμε τόσο νερό όσο να καλύψουμε τα λαχανικά μας και λίγο παραπάνω. Χαμηλωνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβρασουν τα λαχανικά εωσοτου μαλακωσουν ( τα τρυπαμε με πιρουνι για να δούμε αν είναι έτοιμα). Μεταφέρουμε σε μπλεντερ και αλεθουμε τα λαχανικά. Τα επιστρέφουμε στον ζωμο, προσθέτουμε το σπανάκι και τον ανηθο και αφήνουμε την σάλτσα να βράζει λίγο ακόμη ώστε να πηξει ελαφρώς. Σβηνουμε την φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τον σολομο σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί, ραντιζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιολαδο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.
Σερβιρουμε με την σάλτσα και λίγο φρεσκοκομμενο μαιντανο και επιπλέον λεμόνι αν χρειαστεί.


Καλή επιτυχία!