Οι Σφολιάτες του Κώστα




Υλικά (10 πίτες)

1 πακέτο σφολιάτα
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή πεκορίνο
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα
1 αυγό

Διαδικασία

Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει στο ψυγείο απο την προηγούμενη μέρα ή σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα δυο τυριά. Σε ενα μικρό μπολάκι προσθέτουμε λίγο κρύο νερό.

Ανοίγουμε το ένα ρολό σφολιάτας και με ενα ποτήρι ή ένα μεγάλο κουπάτ κόβουμε δισκάκια απο την ζύμη.  Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προσθέτουμε στο κέντρο περίπου μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα των τυριών και στρώνουμε απο πάνω ένα κομμάτι γαλοπούλας κομμένο λίγο πιο μικρό απο το μέγεθος της ζύμης.



Βουτάμε το δάχτυλο μας μέσα στο μπολάκι με νερό και βρέχουμε γύρω γύρω το δισκάκι σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι της σφολιάτας και πιέζουμε γύρω γύρω ελαφρά με τα δάχτυλα.
Με ενα πινέλο περνάμε τις σφολιάτες με λίγο χτυπημένο αυγό και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαράσσουμε το επάνω φύλλο (για να μην μας φύγει η γέμιση από τις πίτες).

Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κοκκινίσουν οι σφολιάτες μας.
Την σφολιάτα που περίσσεψε την κάναμε τα γνωστά ρολάκια. Την ανοίξαμε σε μέτριο φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίσαμε με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα. Τυλίξαμε σε ρολό και κόψαμε μικρές μπουκιές ρολά.  Περάσαμε με αυγό και ψήσαμε στους 180 για 35 λεπτά.



 Καλή σας εβδομάδα!
*******************************************

Χρόνια πολλά σε όλους φίλοι μου, ελπίζω να περάσατε όμορφα το Πάσχα, για εμάς εδώ το φετινό Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό απο τα προηγούμενα... Και του χρόνου αγάπες!
 Να και η Πρωτομαγιά, έρχεται, μας κλείνει το μάτι και μας καλεί να ξεχυθούμε άλλοι στους αγρούς και άλλοι στις πλατείες.. Εδώ στον Καναδά γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά πιο βαθιά στον Μάιο, τότε που ο καιρός αρχίζει τις καλοσύνες.
Λατρεμένη συνταγή σας έχω σήμερα, τις "ζαμπονόπιτες" του Κώστα, συνταγή την οποία την φτιάχνει μόνος του και λέει ότι είναι η καλυτερότερη, η  σουπερ συνταγή του. Είναι πάρα πολύ απλή, σκαρώνεται πολύ γρήγορα και με την δική μας μικρή βοήθεια τα παιδιά φτιάχνουν πεντανόστιμες πιτούλες για κάθε ώρα.
Θέλω να σας προτείνω να δοκιμάσετε τις πίτες με τα υλικά που σας προτείνω, μην προσθέσετε τίποτα παραπάνω και μη αφαιρέσετε τίποτα. Τα έχουμε ξαναπεί για την σφολιάτα, την κρατάτε όσο γίνεται κρύα, μην την ξεχάσετε στον πάγκο!
Πιτούλες κάρτες μνήμης, θα τις φάτε και θα με θυμηθείτε! ;)