Λουκανικοπιτάκια Καλαμποκιού on a stick!


Στην Βόρεια Αμερική, ένα απο τα δημοφιλέστερα φαγητά στο δρόμο (όπως έχουμε εμείς το σουβλάκι) είναι τα Corn Dogs.. Τα Corn Dogs είναι μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης, περασμένα σε ξυλάκι, βουτηγμένα σε ζύμη απο αλεύρι καλαμποκιού τα οποία τηγανίζονται σε φριτέζες και σερβίρονται με διάφορες σάλτσες, μουστάρδες κέτσαπ και ότι μπορείτε να φανταστείτε.. Σημερα σας έχω μία συνταγή εμπνευσμένη απο αυτά τα Corn Dogs του δρόμου, προσαρμοσμένη όμως στα δικά μας δεδομένα, πεντανόστιμη, εύκολη και φυσικά περισσότερο υγιεινή. Δεν σας κρύβω ότι όταν βρήκα την συνταγή στο Food Network την φοβήθηκα λιγάκι, φοβήθηκα ότι ίσως να είναι μπελαλίδικη. Οταν την έκανα όμως ξαφνιάστηκα ευχάριστα γιατι πραγματικά δεν είναι καθόλου μπελαλίδικη. Γενικότερα είναι διασκεδαστική η διαδικασία ειδικότερα αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε με παιδιά. Θέλει οπωσδήποτε τον χρόνο της επειδή η ζύμη περιέχει μαγιά αλλά απο την στιγμή που θα φουσκώσει η ζύμη μέσα σε ελάχιστη ώρα θα έχετε στο τραπέζι σας ζεστά, τραγανά, λαχταριστά, καλαμποκένια λουκανικοπιτάκια σε ξυλάκι!

Υλικά (για 18 λουκανικοπιτάκια)

1 κούπα γάλα 1% (1 κούπα = 250 ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα καλαμποκάλευρο 
1 κούπα και επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Μια τσιμπιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
9 μεσαία λουκάνικα Φρανκφούρτης
9 ξυλάκια για σουβλάκια
1 αυγό
Λίγο σουσάμι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα απλά να ζεσταθεί να μην καίει ( να είναι τόσο ζεστό όσο το νερό για ένα μπανάκι μωρού, ωραία ζεστό αλλά να μην καίει καθόλου) και το αδειάζουμε σε ενα μπολ. Προσθέτουμε την μαγιά, την μια κουταλιά της ζάχαρης και την αφήνουμε να "ξυπνήσει" για 2 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεουμε σε ενα μπολ, το καλαμποκάλευρο με το σταρένιο αλέυρι, το αλάτι, την σόδα και την πάπρικα.
Επιστρέφουμε στο μπολ με το γάλα και ελέγχουμε να δούμε αν η μαγιά έχει αφρίσει. Αν η μαγιά δεν έχει αφρίσει καθόλου αυτό πιθανόν σημαίνει ότι έχει λήξει, έχει χάσει τις ιδιότητές της. Αφου λοιπόν δουμε την μαγιά να έχει αφρίσει στο γάλα, προσθέτουμε σε αυτό την υπόλοιπη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεουμε με κουτάλι για λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια ανακατεύοντας με κουτάλι.


Ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά μαζί για λίγο δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.

Ζύμη πριν το φουσκωμα

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (μακριά απο κρύο και ρεύματα) για 45 λεπτά με μία ώρα.
Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε στην μέση και σπάμε στην μέση και τα ξυλάκια. Περνάμε τα ξυλάκια στα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη.


Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας,

Ζύμη μετα το φουσκωμα

την αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλέυρι απο πάνω και την διπλώνουμε 2-3 φορές. Δεν θέλει ζύμωμα. Την χωρίζουμε σε 18 κομμάτια.


Παίρνουμε και πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε όσο μεγαλύτερο κορδόνι μπορούμε,



κρατάμε το λουκάνικο απο το ξυλάκι και τυλίγουμε το κορδόνι της ζύμης γύρω απο το λουκάνικο. Θα δείτε ότι γίνεται πανεύκολα, σχεδόν τυλίγεται μόνο του!



Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς και τοποθετούμε τα λουκανικοποτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι,



Και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή ότι άλλο θέλετε!



Καλή Όρεξη!!!

Λογάκια
Για να μην ξεκολάει το λουκανικάκι απο την ζύμη μετά το ψήσιμο, Τότε πρίν το ψήσιμο, πασπαλίστε με λίγο κορν φλάουρ τον κορμό του λουκάνικο στο σημείο που θα είναι μέσα στην ζύμη.