Να περάσω στην συνταγή τώρα, σας έχω ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι, ενα γεύμα που δεν θέλει ούτε κόπο ούτε χρόνο για να γίνει και σας εγγυώμαι ότι θα το απολαύσετε.. Ελληνικό Θρακιώτικο Κουσκουσάκι μαγειρεμένο σε ζωμό λαχανικών με πολύχρωμες πιπεριές συνοδεία ενός απλού φιλέτου ψαριού σοταρισμένο με κάρυ.
Τα εύκολα και γρήγορα γεύματα δεν χρειάζεται να είναι βαρετά...
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κίτρινη και μία κόκκινη πιπεριά
2 κούπες κουσκουσάκι
4 κούπες σπιτικό ζεστό ζωμό λαχανικών* ή απο βιολογικό κύβο
Αλάτι - Πιπέρι
4 φιλέτα ψαριού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαιντανό στο τέλος.
Τοποθετούμε ενα κατσαρολάκι για το κουσκουσάκι σε μέτρια προς δυνατη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα 2/3 του κρεμμυδιού, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κουσκουσάκι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Κλείνουμε την εστία και αποσύρουμε το σκεύος απο την φωτιά. Δεν ανοίγουμε το καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μολις λιώσει το βουτυρο προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρυ. αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε απο κάθε πλευρά 4-5 λεπτά. Στο τέλος σβήνουμε με λίγο λεμόνι.
Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο το κουσκουσάκι, απο πάνω το ψάρι και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαιντανό.
Καλή Όρεξη!!
* Μπορείτε να δείτε στο τέλος αυτης της συνταγής, πως να φτιάξετε σπιτικό ζωμό λαχανικών.