Βιδούλες ογρατέν με μπέικον και καλαμπόκι

Μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε άνετα έστω και αν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ ξανά!!!


Υλικά


500 γρ βίδες πολύχρωμες (ζυμαρικό)
6 φέτες μπέικον κομμένες σε καρε (τετραγωνάκια)
½ κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένο)
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα πλήρες
½ ποτήρι νερό
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
1 κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο, Μπόλικο Πιπερι
Λίγο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Λίγες λωριδες πιπεριάς φλωρίνης.


Διαδικάσία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βράζουμε τις βιδούλες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από την στιγμή που ρίχνουμε στο βραστό νερό τις βίδες). Τις στραγγίζουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, με το γάλα, το νερό, το μπείκον και το καλαμπόκι, αλάτι, μοσχοκάρυδο,  πιπέρι και προσθέτουμε τα τυριά εκτός από το πεκορίνο.
Αδειάζουμε τις βιδούλες σε ένα πιρεξ και τις περιχύνουμε με το μιγμα των αυγών.
Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο ( ή κεφαλοτύρι), βάζουμε τις λωρίδες από την πιπεριά φλωρίνης και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το φαγητό και να χρυσίσει η επιφάνεια..
Το αφηνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε κομμάτια (σαν του παστίτσιου)


Συνοδεύουμε με λευκό παγωμένο κρασί.


Το συγκεκριμένο φαγητό είναι super και κρύο.