Ψευτοσπανακόρυζο

Το σπανακόρυζο αυτό αντί για ρύζι περιέχει πλιγούρι.




Υλικά


2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σακούλα σπανάκι φρέσκο (κατεψυγμένο 7-8 «μπάλες» σπανάκι)
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 τριμένη ντομάτα
6-7 φιλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγο χυμό λεμονιού (λιγότερο από μισό λεμόνι)
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία



Αν το σπανάκι είναι φρέσκο το πλένουμε σχολαστικά αφαιρώντας τα πολύ σκληρά μέρη
Και το ζεματάμε σε βραστό νερό για 20-30 δευτερόλεπτα. Το αφαιρούμε αμέσως μετά.
Σε  κατσαρόλα ρίχνουμε το λαδάκι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε και γυαλίζουμε τα κρεμμύδια,
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το πλιγούρι κ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σπανάκι, ελάχιστο βραστό νεράκι και σιγοβράζουμε στο μισό της εστίας για 20-30 λεπτά
ίσως και λίγο περισσότερο.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.